دکتر پریسا نخعی / درمان بیماری های چشم / محافظت در برابر گلوله های پینت بال و ساچمه ای
مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه

محافظت در برابر گلوله های پینت بال و ساچمه ای

هر ساله هزاران نفر از علاقه مندان به پینت بال در جریان مسابقات پینت بال دچار آسیب های شدید می شوند. طبق آمار سالانه 8 میلیون آمریکایی در مسابقات پینت بال شرکت می کنند که منجر به مصدومیت بیش از 21000 نفر می شود. بنابراین محافظت در برابر گلوله های پینت بال وساچمه ای از اهمیت بالایی برخوردار است. در ادامه این مقاله به بررسی روش هایی برای بهبود زخم های ناشی از گلوله های پینت بال و ساچمه ای خواهیم پرداخت.

نحوه کار پینت بال

تفنگ های پینت بال با استفاده از هوای فشرده برای شلیک گلوله رنگ کار می کنند.

آمار آسیب بر اثر پینت بال

افراد جوان بیشتر در معرض آسیب هستند.

بیش از 60٪ از مراجعین اورژانسی برای آسیب های پینت بال زیر 17 سال بودند.

مردان 5 برابر بیشتر در معرض خطر آسیب های پینت بال هستند.

23% تمام صدمات پینت بال به سر، گردن و پوست و چشم و در معرض دید منجر می شود.

نزدیک به 60 نفر در روز از برخورد گلوله های پینت بال مجروح می شوند.

آسیب-ناشی-از-گلوله-های-پینت-بال

آسیب های متداول گلوله های پینت بال

برخی از رایج ترین آسیب های پینت بال به شرح زیر است:

آسیب دیدگی چشم ناشی از گلوله های پینت بال

نابینایی جزئی یا کامل: با توجه به سرعت بالای شلیک پینت بال اتفاق می افتد، به همین دلیل توصیه می شود افراد از ماسک های محافظ صورت استفاده کنند. با این حال در بسیاری از موارد، ماسک های محافظ شکسته شده و منجر به صدمات جدی چشم می شود. تروما، ناشی از نیروی ناگهانی یا فشردگی چشم می تواند باعث صدمات طولانی مدت شود. صدمات ناگهانی می تواند باعث ایجاد فرورفتگی در سراسر کره چشم شده که بلافاصله پس از تماس ایجاد می شود. افرادی که از ضربه‌های شدید به چشم رنج می‌ برند، نمی‌توانند تصاویر را واضح ببینند که می‌تواند باعث آب مروارید ناشی از کمبود نور در پشت چشم شود.

با توجه به سرعت بالای شلیک پینت بال اتفاق می افتد، به همین دلیل توصیه می شود افراد از ماسک های محافظ صورت استفاده کنند. با این حال در بسیاری از موارد، ماسک های محافظ شکسته شده و منجر به صدمات جدی چشم می شود. تروما، ناشی از نیروی ناگهانی یا فشردگی چشم می تواند باعث صدمات طولانی مدت شود. صدمات ناگهانی می تواند باعث ایجاد فرورفتگی در سراسر کره چشم شده که بلافاصله پس از تماس ایجاد می شود. افرادی که از ضربه‌های شدید به چشم رنج می‌ برند، نمی‌توانند تصاویر را واضح ببینند که می‌تواند باعث آب مروارید ناشی از کمبود نور در پشت چشم شود.
آسیب دیدگی چشم ناشی از گلوله پینت بال

آسیب مغزی ناشی از ضربه به سر

صدمات مغزی می‌تواند در اثر افتادن و ضربه ‌های شدید به سر ایجاد شود. شایع ترین آسیب های مغزی شامل ضربه مغزی، خونریزی مغزی، کاهش اکسیژن، شکستگی جمجمه و سندرم سردرد پس از ضربه است.

شکستگی دنده ها

شکستگی دنده در بسیاری از فعالیت های ورزشی رایج است. علائم شایع شکستگی دنده ها عبارتند از: تغییر در شکل قفسه سینه، استخوان ‌های دنده‌ ای که پوست را بریده‌اند، دشواری در تنفس، تنفس دردناک و ضعف عمومی.

آسیب های زانو و رباط

آسیب های شایع زانو و رباط شامل، پارگی تاندون های رباط، آسیب های MCL، آسیب های رباط صلیبی قدامی ACL، آسیب منیسک، و شکستگی.

سایر آسیب های گلوله پینت بال

  • زخم های سر باز
  • کوفتگی
  • عفونت ها
  • در رفتگی شانه
  • شکستگی استخوان

اسلحه های پینت بال می توانند آسیب های چشمی شدیدی ایجاد کنند. برای محافظت در برابر گلوله های پینت بال و ساچمه ای، زدن نقاب محافظ چشم و صورت در این بازی ضروری است. توصیه می کنیم برای کسانی که در بازی های پینت بال شرکت می کنند از ماسک صورت با محافظ چشم پلی کربنات یک تکه استفاده کنند. در صورت شدید بودن این آسیب ها برای درمان به بهترین چشم پزشک مراجعه کنید.

اسلحه های پینت بال می توانند آسیب های چشمی شدیدی ایجاد کنند. زدن نقاب محافظ چشم و صورت در این بازی ضروری است. توصیه می کنیم برای کسانی که در بازی های پینت بال شرکت می کنند از ماسک صورت با محافظ چشم پلی کربنات یک تکه استفاده کنند.

زخم های گلوله ساچمه ای

بر خلاف زخم های ناشی از سلاح سرد یا اشیاء دیگر، برای زخم گلوله ساچمه ای، ویژگی هایی وجود دارد.

چه چیزی در مورد آنها صدق می کند؟ اول از همه باید بدانید که این زخم ها شامل واکنش عمومی شدید بدن، ایجاد عفونت یا سایر عوارض عفونی است. مدت دوره بهبودی؛ خطر مرگ و میر؛ شدت زخم ها و… ویژگی های مشترک آن ها هستند. موارد ویژه ای نظیر وجود بافت های مرده یا نکروز، طول ناهموار بافت های آسیب دیده و مرده در قسمت های مختلف دیواره زخم، اغلب وجود اجسام خارجی در بافت ها وجود دارد. به ویژه از شما می خواهیم که به مقیاس وسعت بافت های مرده و عوارض عفونی آن توجه کنید.

 اول از همه باید بدانید که این زخم ها شامل واکنش عمومی شدید بدن، ایجاد عفونت یا سایر عوارض عفونی است. مدت دوره بهبودی؛ خطر مرگ و میر؛ شدت زخم ها و... ویژگی های مشترک آن ها هستند. موارد ویژه ای نظیر وجود بافت های مرده یا نکروز، طول ناهموار بافت های آسیب دیده و مرده در قسمت های مختلف دیواره زخم، اغلب وجود اجسام خارجی در بافت ها وجود دارد. به ویژه از شما می خواهیم که به مقیاس وسعت بافت های مرده و عوارض عفونی آن توجه کنید.

روش هایی برای بهبود سریع زخم ناشی از گلوله ساچمه ای

یکی از وظایف اصلی درمان جراحی ، برداشتن کامل بافت‌های مرده است که خطرناک ‌تر از آسیب ناشی از گلوله ساچمه ای نمی باشد. این امر با کمک تشخیص موضعی دقیق آسیب بافتی قبل از عمل، تشریح کانال زخم، تعیین توپوگرافی کانال گلوله ساچمه ای، درجه و میزان آسیب بافتی، بازبینی زخم، توقف خونریزی به دست می آید. در عمل از تست های ساده برای تعیین زنده بودن بافت ها (درجه خونریزی، ظاهر، قوام، انقباض فیبرهای عضلانی) استفاده می شود.

در این میان زخم هایی هستند که نیازی نیست تحت درمان جراحی باشند.

این زخم ها آسیب های اسکلتی عضلانی هستند که این موارد نیز توسط تفنگ بادی با گلوله ساچمه ای ایجاد می شوند.

زخم های ناشی از گلوله های ساچمه ای که زیاد عمیق نبوده، به جراحی نیازی ندارند. تنها نکته قابل توجه در این مورد این است که برای محافظت در برابر گلوله های پینت بال و ساچمه ای بایستی از بروز عفونت با مصرف آنتی بیوتیک هایی نظیر سفالکسین جلوگیری کنید. البته به یاد داشته باشید که تشخیص این موارد با پزشک خواهد بود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر به اینستاگرام دکتر نخعی مراجعه کنید.

جراحی زخم ناشی از گلوله ساچمه ای

اگر خونریزی جراحت ناشی از گلوله ساچمه ای شدید و دهانه زخم خیلی باز باشد به جراحی نیاز است. جراحی زخم ها تنها یک روش قابل اعتماد برای جلوگیری از عوارض عفونی زخم می باشد، و اکثر مجروحان نیاز به درمان جراحی دارند؛ و در صورتی که جراحی زخم های ناشی از گلوله ساچمه ای در مراحل اولیه انجام شود به طور ویژه ای مؤثر خواهد بود. درمان جراحی زخم های ناشی از گلوله ساچمه ای، به عنوان یک درمان بر اساس اندیکاسیون های اولیه انجام می شود، و اهداف زیر را دنبال می کند:

با برداشتن بافت‌های مرده یا نکروز، اطمینان حاصل شود که دیواره‌های زخم به بافت‌های زنده‌ای تبدیل می ‌شوند که می‌توانند فعالانه با رشد میکروب‌ها مقابله کرده و فعالیت حیاتی آنها را سرکوب کنند.

دکتر علی بصام

دکتر پریسا نخعی

دکترای عمومی پزشکی از دانشگاه علوم پزشکی تهران
دکترای تخصصی چشم پزشکی از دانشگاه علم پزشکی شهید بهشتی
فلوشیپ اکولوپلاستی و استرابیسم از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
دارای بورد تخصصی چشم پزشکی | دارای بورد بین المللی چشم پزشکی (ICO)

مقالات مرتبط
ورم ملتحمه چشم

ورم ملتحمه چشم

یکی از رایج‌ترین بیماری‌های عفونی چشمی ورم ملحتمه چشم یا کنژنکتیویت ((conjunctivitis به شمار می‌رود، که بروز این بیماری بر اثر عفونی شدن و همینطور وجود باکتری، ویروس و...

بیشتر بخوانید
بیماری هیتروکرومیا

بیماری هیتروکرومیا

برخی از افراد دارای چشمانی با دو رنگ متفاوت یا تفاوت رنگ در یک چشم هستند، که  به این اختلال، هیتروکرومیا گفته می‌شود. تفاوت رنگ در دو چشم فرد به عنوان هیتروکرومیا...

بیشتر بخوانید
کوررنگی و انواع آن

کوررنگی و انواع آن

خیلی از افراد در دیدن رنگ‌ها مشکل داشته که به این عارضه کوررنگی گفته می‌شود. کوررنگی اغلب در صورت وجود مشکل در رنگدانه‌های حسگر رنگ در چشم موجب ایجاد اختلال در تشخیص...

بیشتر بخوانید
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه − سه =