اگر از استفاده مداوم از لنز یا عینک خسته شده اید، نسبت به انجام عمل لیزیک چشم اقدام کنید. دقت داشته باشید این عمل محدودیت های خاصی دارد. سن بالای 20 سال یکی از این محدودیت ها است. به علاوه، فرد متقاضی نباید به بیماری های زمینه ای یا سیستم ایمنی مبتلا باشد. به همین دلیل، آشنایی با مزایا، معایب و مراقبت های بعد از عمل لیزیک امری ضروری به نظر می رسد.
عمل لیزیک چگونه عملی است؟
اغلب افرادی که با مشکل ضعیف چشم مواجه هستند، از استفاده طولانی مدت از عینک یا لنزهای طبیعی خسته می شوند. به همین دلیل، سعی می کنند با انجام عمل جراحی این مشکل را برطرف نمایند. یکی از عمل هایی که برای رفع نواقص چشمی یا کم کردن نمره چشم انجام می شود عمل لیزیک است. در مورد انجام این عمل نیز باید اطمینان داشته باشید که کاندید مناسبی برای انجام آن هستید. از سوی دیگر باید با مراقبت های قبل و بعد از انجام این عمل آشنا باشید. آشنایی با مزایا، معایب و مراقبت های بعد از عمل لیزیک یکی از مواردی است که سبب می شود فرد با دیدی باز تن به این عمل دهد.
در درمان عیوب انکساری مختص قرنیه مانند دوربینی از عمل جراحی لیزر استفاده می شود. در این جراحی با استفاده از ابزارهای دقیق پرتوهای لیزری به نقاطی که دچار نقص هستند تابیده می شود. موفقیت این عمل سبب می شود دیگر نیازی به استفاده از لنزهای طبی و حتی عینک نداشته باشید. حال یک انیمیشن در رابطه با عمل لیزیک چشم باهم ببینیم.
برخی افراد به دلیل انجام ورزش های روزانه نمی توانند به صورت دائمی از عینک یا لنز استفاده کنند. چنین افرادی اگر شرایط لازم برای انجام عمل لیزر را داشته باشند، مناسب ترین کاندیداهای این نوع جراحی هستند. عمل لیزر در سه نوع لیزیک، لازک و PRK هستند. این سه نوع عمل را می توان جزو پرکاربردترین عمل های جراحی برای برطرف سازی عیوب قرنیه در نظر گرفت.
عمل لیزیک چه تفاوتی با دیگر عمل های چشم دارد؟
یکی از مهم ترین بخش های این مقاله جواب به این سوال بسیار مهم است. خیلی از افراد متوجه تفاوت عمل لیزیک با دیگر عمل های چشم نمی باشند. ما در این بخش می خواهیم تمام ابهامات را به صورت خلاصه برای شما از بین ببریم. برای از بین بردن عیوب انکساری چشم علاوه بر از عمل لیزیک از عمل لازک چشم هم استفاده می کنند اما این دو عمل کاملا باهم متفاوت هستند. معمولا برخی پزشکان برای رفع عیوب انکساری عمل لازک و برخی جراحان دیگر عمل لیزیک را پیشنهاد می دهند.
از مزیت های مهمی که عمل لیزیک درمقایسه با عمل لازک دارد بهبودی سریع مشکلات چشم است. عمل لیزیک به مراتب اثربخشی سریع تری نسبت به عمل لازک دارد. بیماران پس از عمل حداکثر بعد از 1 روز می توانند بینایی خود را به دست آورند اما مدت زمانی که برای بهبودی کامل در عمل لازک وجود دارد بیشتر است. یعنی ممکن است حتی 1 هفته پس جراحی بیمار نیاز به استراحت مطلق داشته باشد و تا یک هفته دوران نقاهت او به طول بی انجامد. بیمارانی که عمل لیزیک انجام می دهند نیازی به پانسمان ندارند و پس از عمل بدون پانسمان می توانند از بیمارستان مرخص شوند اما در عمل لازک بیماری برای چند روز باید چشم های خود را پانسمان کند. این پانسمان در جراحی لازک به منظور جلوگیری از برخورد پلک با محل جراحی انجام می شود. اما نکته مهمی که در این بخش وجود دارد این است که در عمل لازک خطری برای آسیب رسیدن به قرنیه چشم برای بیماران وجود ندارد. باید توجه داشت که این عمل توسط بهترین متخصص و جراح لازک انجام شود.
حال یک توضیح کاملا مفید از زبان خانم دکتر پریسا اشتر نخعی باهم بشنویم تا بهتر بتوانیم با تفاوت بین عمل لیزیک و لازک آشنا شویم.
دلایل انجام عمل لیزیک چشم
جراحی لیزیک ممکن است گزینه ای برای اصلاح یکی از این مشکلات بینایی باشد. که برخی از مهم ترین آن ها عبارت است از:
هنگامی که طول کره چشم شما کمی بیشتر از حد طبیعی باشد یا تحدب قرنیه بیش از اندازه باشد، پرتوهای نور در مقابل شبکیه تمرکز می کنند و دید دور را تار می کنند. در این صورت می توانید اجسامی را که نزدیک هستند کاملاً واضح ببینید؛ اما در دیدن اجسام دور مشکل خواهید داشت.
هنگامی که کره چشم شما کوتاه تر از حد متوسط باشد یا قرنیه خیلی صاف باشد، نور به جای اینکه روی آن قرار بگیرد، در پشت شبکیه متمرکز می شود. این امر به معنی این است که چشم بیمار در دیدن اشیای نزدیک دچار اشکال باشد.
وقتی قرنیه به صورت ناهموار مقعر یا مسطح می شود، نتیجه آن آستیگماتیسم است که تمرکز بینایی در دور و نزدیک را مختل می کند. افراد استیگمات نه تنها در دیدن اجسام نزدیک مشکل دارند، بلکه اجسام دور را هم تار می بینند.
اگر قصد دارید جراحی لیزیک انجام دهید، احتمالا تا الان از عینک یا لنز استفاده کرده اید. چشم پزشکتان در باره این که لیزیک یا گزینه های درمانی دیگر برای شما بهتر است، با شما صحبت خواهد کرد.
مناسب ترین سن برای انجام عمل لیزیک چه زمانی است؟
مهم ترین موردی که تعیین دقیق سن برای انجام این عمل ضروری است، ثابت شدن نمره چشم است. به همین دلیل عمل لیزر چشم قبل از 20 سالگی انجام نمی شود. زیرا نمره چشم تا قبل از این سن ثابت نمی باشد. پس عمل لیزر کاملا بی فایده خواهد بود. به عبارت ساده، حتی اگر بعد از 20 سالگی نیز نمره چشم بیمار ثابت نشده باشد، اجازه عمل لیزر صادر نمی شود. زیرا افزایش مداوم نمره چشم، سبب بازگشت قرنیه خواهد شد. عامل دیگر یکه در تعین زمان این عمل موثر است، وضعیت جسمانی بیمار است. اگر فردی به بیماری های زمینه ای مبتلا است، بادی از نظر جسمانی به ثبات نسبی یا کامل برسد تا بتواند عمل لیزیک را انجام دهد.
تشخیص صلاحیت برای عمل لیزیک چشم
به منظور تعیین صلاحیت فردی برای انجام عمل لیزیک از پنج روش مختلف استفاده می شود. این روش ها عبارتند از:
محدودیت سنی
همانطور که در بالا اشاره شده برای اینکه فردی بتواند کاندید مناسبی برای عمل لیزیک باشد باید در محدوده سنی مناسب قرار داشته باشد. غالبا این عمل در سنین بالای 20 سالگی تا قبل از 50 سالگی انجام می شود. زیرا بعد از 50 سال چشم به صورت طبیعی ضعیف می شود در نتیجه این سن زمان مناسبی برای انجام این عمل نیست.
تثبیت نمره چشم
یکی دیگر از مواردی که تعیین کننده صلاحیت ی بیمار برای انجام جراحی لیزر است، ثبات نمره چشم است. فردی می تواند متقاضی این عمل باشد که حداقل در مدت یکسال قبل از انجام این عمل، نمره چشم او هیچ تغییری نکرده باشد.
عدم ابتلا به قوز قرنیه
عامل مم دیگر برای انجام عمل لیزیک این است که پس از انجام آزمایش ها و عکس برداری های مختلف تشخیص داده شود که فرد به قوز قرنیه مبتلا نیست. قرنیه فرد مبتلا به قوز قرنیه از حالت معمولی نازک تر است در نتیجه نمی تواند متقاضی عمل لیزر چشم باشد.
خشک نبودن چشم
عمل لیزر یا لیزیک خشکی چشم را تشدید می کند. به هیمن منظر برای تشخیص صلاحیت بیمار باید از عدم خشکی چشم اطمینان حاصل شود.
چه کسانی می توانند عمل لیزیک چشم را انجام دهند؟
عمل لیزیک چشم یک عمل زیبایی نیست و برای همه افراد توصیه نمی شود. این عمل حتی برای افرادی که کمی چشم هایشان ضعیف است هم توصیه نمی شود و تنها باید دارای یک سری شرایط خاص باشند تا بتوانند این جراحی را انجام دهند. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید پیج اینستاگرام دکتر نخعی را دنبال کنید. برخی از مهم ترین شرایط افرادی که می توانند این عمل را انجام دهند شامل موارد زیر می شود:
- افرادی که شماره چشم هایشان ثابت شده است.
- افرادی که از لحاظ جسمی دارای سلامت کافی و بالایی هستند.
- افرادی که به برخی بیماری های مزمن مبتلا نمی باشند.
- افرادی که در بازه سنی 20 الی 40 سال می باشند.
- افرادی که از استفاده از عینک و لنزهای طبی خسته شده اند.
- خانم هایی که باردار نمی باشند.
- افرادی که دارای ضخامت قرنیه مناسبی هستند.
چه افرادی نباید عمل لیزیک چشم را انجام دهند؟
همه افرادی که با تشخیص پزشک دچار مشکلات و ناهنجاری هایی در ناحیه چشم خود می باشند می توانند این عمل را انجام دهند اما افرادی که دارای شرایط زیر هستند عمل لیزیک چشم برایشان توصیه نمی شود. برخی از مهم ترین این شرایط عبارت است از:
- افراد کمتر از 18 سال یا بالای 50 سال
- افرادی که نمره چشم آن ها در حال افزایش است.
- افراد مبتلا به خشکی چشم و قوز قرنیه.
- افراد مبتلا به بیماری هایی مانند دیابت، روماتیسم، بیماری های زمینه ای و بیماری های سیستم ایمنی بدن.
نحوه انتخاب بهترین متخصص چشم برای عمل لیزیک چشم
یکی از مهم ترین بخش های انجام این عمل انتخاب بهترین جراح و متخصص چشم پزشکی است. در ادامه می خواهیم در رابطه با چگونگی انتخاب بهترین جراح اطلاعاتی در اختیار شما بگذاریم.
جست و جو در اینترنت
یکی از رایج ترین راه ها برای انتخاب و شناخت بهترین جراح و متخصص چشم سرچ و جست و جو در اینترنت است. امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی همه افراد به گوشی های هوشمند و سیستم دسترسی دارند. می توانید با جست و جو در اینترنت به صفحه اصلی آن پزشک دسترسی پیدا کنید یا با دنبال کردن برخی پزشکان در فضای مجازی مانند صفحه اینستاگرام یا آپارات از نمونه کارها یا رضایت مندی های پزشک آگاه شوید. اما باید توجه داشته باشید که برای پیدا کردن بهترین جراح چشم نمی توان به این صفحات اجتماعی اکتفا کرد و موارد دیگری هم وجود دارد که در ادامه از آن ها گفته ایم. شما می توانید با مراجعه به صفحه اینستاگرام و آپارات خانم دکتر پریسا اشتر نخعی از نمونه عمل ها و رضایت مندی های ایشان بهره مند شوید.
پرسش از پزشک عمومی
یک دکتر عمومی همکاران خود را در تخصص های مختلف بهتر می شناسند و درست تر می توانند شما را راهنمایی کنند. همچنین پزشک عمومی به دلیل شناختی که از همکاران خود دارند می توانند به شما یک جراح خوب در نزدیکی محل زندگیتان معرفی کنند. پیدا کردن بهترین جراح برای انجام عمل لیزیک کار دشواری نیست اما چه کسی بهتر از یک پزک عمومی می تواند به شما کند؟ پس یکی از بهترین گزینه ها می تواند پرس و جو از یک پزشک عمومی باشد.
پرس و جو از دیگران
از دیگر مواردی که در انتخاب بهترین جراح و متخصص چشم پزشکی می تواند بسیار موثر باشد پرس و جو از دیگران است. افرادی که در رابطه با این عمل دارای تجربه هستند می توانند در انتخاب بهترین جراح به شما کمک کند. همچنین افراد با گرفتن تجربیات دیگران به صورت رو در رو می توانند بهتر به آن پزشک اعتماد کنند. اما بازهم باید توجه داشته باشید که پرس و جو از دیگران به تنهایی نمی تواند معیار مناسبی برای انتخاب آن پزشک باشد. به عنوان مثال یک پزشک از لحاظ علمی قابل قبول است اما محیط کلینیک آن بسیار کثیف و نامناسب می باشد. به همین خاطر برای انتخاب بهترین جراح باید به موارد دیگر هم توجه داشته باشید.
ویژگی های بهترین جراح برای انجام عمل لیزیک چشم کدام است؟
جراحی که این عمل را انجام می دهد باید ویژگی های ویژه ای داشته باشد. برخی از مهم ترین این ویژگی ها عبارت است از:
داشتن مشاوره و نوبت دهی آنلاین
از دیگر مواردی که در انتخاب بهترین جراح چشم پزشکی باید به آن توجه کنید داشتن قابلیت مشاوره و نوبت دهی آنلاین است. امروزه به دلیل شیوع وحشتناک ویروس کرونا داشتن مشاوره آنلاین بسیار مفید است. مخصوصا بیمار پس از انجام عمل لیزیک چشم باید مراقب باشد برای جلوگیری از عفونت کم تر در محیط های شلوغ قرار بگیرد. به همین خاطر داشتن مشاوره آنلاین می تواند یک آپشن بسیار مهم و مفید ه حساب آید.
بررسی مدارک تحصیلی پزشک
عمل لیزیک چشم یک جراحی بسیار حساس است و همانطور که بار ها به آن اشاره شده بهتر است توسط بهترین جراح انجام شود. علم بالا و تجربه کافی می تواند در نتیجه عمل و جلوگیری از بروز برخی عوارض غیر قابل جبران بسیار موثر باشد. مدارک تحصیلی یک پزشک باید بررسی شود به عنوان مثال یک پزشکی که تنها در دانشگاه برای پاس کردن درس های خود وقت گذاشته است با جراحی که برای کسب اطلاعات زمان بیشتری صرف کرده است متفاوت است. به همین خاطر بررسی مدارک تحصیلی جراح بسیار اهمیت دارد. خانم دکتر پریسا اشتر نخعی دارای برد تحصیلی چشم پزشکی می باشند.
دسترسی راحت به کلینیک
از دیگر نکات مهمی که در انتخاب بهترین جراح برای انجام عمل لیزیک داشتن دسترسی راحت به کلینیک او است. زیرا امروزه به دلیل افزایش جمعیت شلوغی و ترافیک بسیار شده است. اغلب افراد به دلیل حفظ تایم مفید خود از ترافیک و شلوغی بیزار هستند به همین خاطر داشتن دسترسی راحت به کلینیک می تواند یک آپشن خیلی مهم و خوب به حساب آید. مطب خانم دکتر پریسا اشتر نخعی جنب مترو شریعتی می باشد که همین موضوع می تواند بسیار حائز اهمیت باشد. دسترسی راحت به مطب ایشان می تواند به بیماران بسیار کمک کند.
داشتن ارتباط خوب با بیمار
نکته مهمی که باید به آن توجه کنید این است که تنها داشتن علم کافی برای انتخاب یک جراح خوب برای انجام عمل لیزیک نمی تواند کافی باشد. داشتن ارتباط خوب با بیمار یکی از مهم ترین موردهایی است که باید به آن توجه کرد. افرادی که برای انجام عمل لیزیک مراجعه می کنند از استرس بالایی برخوردار هستند به همین دلیل خوش رویی جراح می تواند میزان استرس فرد را کاهش دهد.
بررسی تجهیزات داخل مطب
مهم ترین نکته دیگری که در انتخاب بهترین جراح باید به آن توجه کنید بررسی تجهیزات موجود در داخل مطب است. برای اطمینان خاطر و حس آرامش بیشتر بهتر است که این عمل در مطب و دور از شلوغی و هیاهو انجام شود به همین خاطر مجهز بودن مطب جراح بسیار مهم است. پس قبل از انتخاب قطعی جراح خود از مجهز بودن مطب او اطمینان حاصل کنید. مطب خانم دکتر پریسا اشتر نخعی دارای مجهز ترین و به روز ترین تجهیزات پزشکی برای انجام عمل لیزیک چشم می باشد.
مراقبت های قبل از عمل لیزیک کدام است؟
افرادی که قصد انجام جراحی لیزیک را دارند باید به یک سری نکات توجه کنند. برخی از مهم ترین آن ها شامل موارد زیر می شود:
- عدم استفاده از لنزهای تماسی نرم به مدت یک هفته قبل از عمل
- عدم استفاده از لنزهای تماسی سخت به مدت 4 هفته قبل از عمل
- تعین فشار چشم ها
- بررسی حرکت های کره چشم
- معاینه چشم با اسلیت لامپ
- تعیین میزان بینایی و عیوب انکساری چشم
- بررسی عصب بینایی و شبکیه
- بررسی میزان قطر قرنیه و همچنین چکاپ بیماری از نظر ابتلا به بیماری قوز قرنیه، خشکی چشم، و آستیگماتیسم نامنظم
- حمام روز قبل از عمل و شستن پلک ها با استفاده از شامپوی بچه مناسب
- عدم استفاده از ادکلن در روز عمل
- خوردن صبحانه یا ناهار بسیار سبک قبل از عمل
نحوه انجام عمل لیزیک چشم
در ادامه به چگونگی انجام جراحی لیزیک چشم می پردازیم.
در ابتدا لازم است که دوباره بگوییم عمل لیزیک اصلا ساده نیست و نیاز به تجربه و مهارت بالایی دارد. زیرا چشم یک عضو حساس می باشد. نحوه چگونگی انجام این عمل به این صورت است که در ابتدا جراح برای اینکه بیمار دردی را متوجه نشود برای بی حسی یک قطره در داخل چشم های او میریزد تا بیمار از آن قسمت دچار بی حسی شود. همچنین بیمار می تواند با دریافت یک مسکن قوی بدون بی حسی برای این عمل آماده شود. برای انجام این عمل یک ابزار مخصوص به نام میکروکراتوم وجود دارد که نحوه استفاده از آن تنها توسط یک متخصص چشم امکان پذیر است. از این دستگاه به منظور ایجاد یک فلپ نازک بر روی سطح چشم استفاده می شود. پس از انجام کارهای لازم جراح از یک دستگاه مخصوص دیگر به نام لیزر فمتوسکند به منظور بازآرایی استفاده می کند. در نهایت جراح فلپ را در محل دقیق خود قرار می دهد و جراحی به پایان می رسد. مدت زمانی که برای انجام این عمل لازم است تقریبا 20 دقیقه می باشد اما باید بدانید که باز به عوامل دیگری هم بستگی دارد.
مراقبت های بعد از عمل کدام است؟
همچنین رعایت برخی نکات برای افرادی که این عمل را انجام داده اند بسیار ضروری است. بعضی از این نکات مهم را ما به صورت خلاصه در ادامه برایتان بیان کرده ایم.
- پرهیز از شستشوی چشم یا رسیدن آب به لنز پانسمان تا 4 روز بعد از انجام عمل.
- اجتناب از انجام ورزش شنا یا ورود به استخر به مدت سه هفته بعد از عمل.
- پرهیز از انجام ورزش های سنگین مانند بوکس و ورزش های رزمی تا دو ماه بعد از عمل.
- حداقل زمان لازم بین مصرف دو قطره مختلف باید 5 دقیقه باشد.
- کارهای چشم مانند مطالعه، رانندگی، تماشای تلویزیون و … اگر باعث خستگی و فشار آمدن به چشم نشود اشکالی ندارد.
- در منزل به مدت یک هفته پس از عمل از عینک آفتابی استفاده کنید. علاوه بر این تا پایان عمر باید در محیط خارج از خانه از عینک آفتابی استفاده کنید.
- استفاده از محافظ چشم به مدت یک هفته بعد از انجام عمل.
- در صورت خروج لنز پانسمان از چشم بدون نگرانی چشم ها ببندید و با پزشک معالج خود تماس بگیرید.
- مصرف قطه ها طبق دستور پزشک.
- عدم استفاده از مواد آرایشی در ناحیه چشم حداقل به مدت دو هفته پس از عمل.
روند بهبودی بیمار بعد از جراحی عمل لیزیک چشم
بعد از انجام عمل لیزیک، ضروری است که تا شش ماه برای بررسی وضعیت چشم به پزشک معالج خود مراجعه کنید. زیرا نمره چشم فرد در این مدت باید حتما ثبات و بدون تغییر بماند. اگر بعد از عمل احساس وجود هاله در ناحیه چشم دارید، یا حتی از بخی اختلال مرتبط با چشم رنج می برید نگران نباشید زیرا پس از گذشت سه ماه یان عوارض از بین خواهند رفت. اگر مشکلات چشم شما تا 90 روز بعد از عمل ثابت باقی بماند، احتمالا پزشک معالج شما انجام مجدد عمل لیزیک را توصیه می کند.
مزایای عمل لیزیک چشم کدام است؟
هر عملی به ویژه عمل لیزیک چشم دارای مزایای بسیاری است که و تا زمانی که آن را انجام نداده اید به صورت کامل متوجه مزایای آن نمی شوید. برخی از مهم ترین مزایای این عمل شامل مواردزیر می شود:
- این عمل در بیش از 96 درصد موارد با نتیجه مطلوب همراه خواهد بود.
- با انجام این عمل فرد درد بسیار اندکی را تجربه خواهد کرد.
- با استفاده از یک قطره بی حسی ناحیه مورد عمل بی حس خواهد شد.
- با استفاده از این روش تا یک روز بعد از عمل، بینایی چشم به طور محسوس بهبود می یابد.
- نیازی به استفاده از هیچ نوع پانسمان بعد از عمل وجود ندارد.
- تغییرات این عمل تا سال ها در وضعیت چشم باقی خواهد ماند.
- بعد از انجام عمل اغلب افراد دیگر نیازی به استفاده از لنزهای تماسی یا حتی عینک نخواهند داشت.
پیام های صوتی رضایت مندی بیماران عزیز خانم دکتر پریسا اشتر نخعی
رضایت مندی بیمار عزیز از نتیجه عمل لیزیک چشم
رضایت مندی بیمار عزیز از نتیجه عمل لیزیک چشم
رضایت مندی بیمار عزیز از نتیجه عمل لیزیک چشم
رضایت مندی بیمار عزیز از نتیجه عمل لیزیک چشم
معایب عمل لیزیک چشم کدام است؟
این جراحی مانند سایر عمل ها دارای معایب و عوارضی است که اگر توسط بهترین جراح صورت گیرد میزان آن به حداقل می رسد. برخی از رایج ترین عوارض و معایب این عمل شامل موارد زیر می باشد:
ایجاد اختلال و ناراحتی در بینایی
یکی از معایب عمل لیزیک چشم ایجاد اختلال و ناراحتی در بینایی فرد است. این اختلال و ناراحتی به این صورت است که تا چند روز پس از جراحی بیمار ممکن است به نور حساسیت داشته باشد یا کمی احساس درد داشته باشد اما در این مورد جای نگرانی نیست و با گذشت زمان حل می شود. همچنین ممکن است بیماران دچار برخی مشکلات دیگر مانند تاری دید یا مشکل دید در شب را پیدا کنند.
رشد اپیتلیال
این مشکل زمانی برای بیمار رخ می دهد که سلول ها از لایه بیرونی قرنیه و از ناحیه زیر فلپ شروع به رشد کند. در خیلی از موارد این موضوع می تواند خیلی سطحی باشد به طوری که بتوان از چشم پوشی کرد اما در صورت بروز علائم بیشتر بیمار مجبور به انجام عمل مجدد لیزیک می شود.
کراتیت لایه ای رنگی
هنگامی که فلپ در عمل لیزیک دچار التهاب شود این مشکل برای بیمار به وجود می آید. بروز این مشکل می تواند چندین دلیل داشته باشد که برخی از آن ها طبیعی است. اما اگر به درمان این التهاب توجه نشود ممکن است به مرور زمان برای فرد آسیب هایی به وجود آورد که غیر قابل جبران باشد.
کراتوکونوس
این عارضه به صورت خیلی ناگهانی در سطح چشم برای فرد به وجود می آید. اما لازم است بدانید که این مشکل خیلی کم و به ندرت بعد از انجام عمل لیزیک چشم برای بیمار پدید می آید.
خطرات انجام جراحی لیزیک چشم چیست؟
عوارضی که منجر به کاهش بینایی شود، بسیار نادرند. اما برخی از عوارض جانبی جراحی لیزیک چشم، به ویژه خشکی چشم و مشکلات بینایی موقتی مانند خیرگی، کاملاً رایج است. این عوارض معمولاً پس از چند هفته یا چند ماه برطرف می شوند و افراد بسیار کمی درطولانی مدت دچار آن ها می شوند.
خطرات انجام جراحی لیزیک شامل موارد زیر است:
خشکی چشم
خیرگی، هاله دیدن و دوبینی
اصلاحات کم
اصلاحات زیاد
آستیگماتیسم
عقب زدن یا برداشتن فلپ
رگرسیون
از دست دادن یا تغییرات در بینایی
دوره نقاهت بعد از عمل لیزیک چگونه میگذرد؟
طول دوره ریکاوری بعد از جراحی لیزیک تقریبا 6 تا 12 ساعت است اما بسته به شرایط و ویژگی های بیمار می تواند متفاوت باشد. بیشتر بیماران ظرف 24 ساعت پس از جراحی به وضوح می بینند، اما برای برخی دیگر بهبودی حدود دو تا پنج روز طول می کشد. برخی از بیماران ممکن است تا چند هفته پس از عمل لیزیک دچار تاری دید و نوسانات بینایی شوند.
برای اطمینان از سریع و راحت بودن دوره بهبودی، به شما توصیه می کنیم این دستورالعمل ها را دنبال کنید:
- تا زمانی که جراح توصیه کرده است از محافظ محافظ چشم استفاده کنید.
- به مدت چهار روز پس از جراحی از فشار آوردن به چشم خودداری کنید.
- بعد از جراحی به مدت یک هفته از شنا کردن خودداری کنید.
- حداقل به مدت دو هفته پس از جراحی از انجام دادن فعالیت هایی با ضربه زیاد (مثلاً ورزش های تماسی) خودداری کنید.
برای مراجعه به دکتر پریسا نخعی می توانید از طریق موارد زیر اقدام کنید.
سوالات متداول
سخن آخر
چشم یکی از مهم ترین عضو های بدن است که باید در سلامت و عدم آسیب به آن بکوشید. در صورتی که قصد دارید عمل لیزیک را انجام دهید که کمترین عارضه و نتیجه فوق العاده داشته باشد به دنبال بهترین جراح لیزیک بگردید.
0 دیدگاه